Toestemming publicatie beeldmateriaal

Beste ouders/verzorgers, leerlingen,

Onze school laat met foto’s en video’s zien wat op school en tijdens schoolactiviteiten gebeurt. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld tijdens activiteiten, schoolreisjes en lessen. Ook uw zoon/dochter kan op dit beeldmateriaal te zien zijn.
Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met foto’s en video’s. Wij plaatsen geen foto’s waardoor leerlingen schade kunnen ondervinden en we plaatsen bij foto’s en video’s zonder expliciete toestemming geen namen van leerlingen. Toch vinden we het belangrijk om uw toestemming te vragen voor het gebruik van beeldmateriaal van uw zoon/dochter.
Leg uw keuze van in Somtoday U kunt uw toestemming vastleggen via de elo van Somtoday. Bij ‘Mijn profiel’ ziet u onder ‘Portretrecht’ waarvoor u toestemming kunt geven. Uw toestemming geldt alleen voor foto’s en video’s die door ons, of in onze opdracht worden gemaakt. Het kan voorkomen dat andere ouders foto’s maken tijdens schoolactiviteiten. De school heeft daar geen invloed op, maar wij gaan ervan uit dat iedereen terughoudend is bij het plaatsen van beeldmateriaal op internet.
We willen u vragen om uw toestemming met uw zoon/dochter te bespreken. Leerlingen tussen 12 en 16 jaar willen soms zelf (mede) een keuze willen maken over gebruik van beeldmateriaal. Als u uw keuze thuis bespreekt, dan weten ze zelf of en waarom het gebruik van foto’s en video’s wel of niet mag. Vanaf 16 jaar mogen leerlingen volgens de wet zelf bepalen of beeldmateriaal gebruikt mag worden.
Als we foto’s en video’s willen laten maken voor onderzoeksdoeleinden, bijvoorbeeld om een les van de stagedocent op te nemen, zullen we u daar apart over informeren en zo nodig om toestemming vragen. Ook als we beeldmateriaal voor een ander doel dan hierboven omschreven willen gebruiken, nemen we contact met u op.
Wijzigen van toestemming U mag natuurlijk altijd terugkomen op de door u gegeven toestemming. Ook mag u op een later moment alsnog toestemming geven. U past uw keuze aan in de elo van Somtoday (zie bijlage). Vanaf het moment dat de toestemming wordt ingetrokken, plaatsen we geen nieuw beeldmateriaal meer van uw zoon/dochter. Heeft u een klacht over een eerder geplaatste foto? Neem dan contact op met mij.
Met vriendelijke groet,
A.G.W. Wijnants
Sectordirecteur Holz a

Recente berichten

Stage Leerjaar 4

Stage Leerjaar 4

Van maandag 15 t/m vrijdag 26 november lopen alle 4e jaars leerlingen hun snuffelstage. Wij wensen jullie dan ook veel succes en een geweldige ervaring. Tevens bedanken wij onze stagebedrijven voor...

Lees meer

Nieuwsbrief leerjaar 3 & 4 September

Klik op de link om de nieuwsbrief September voor leerjaar 3 en 4[pdf-embedder url="https://holz.bcpl.nl/wp-content/uploads/2021/09/20210902-Nieuwsbrief-1-bobo.pdf" title="20210902 Nieuwsbrief 1...

Lees meer