Corona is gewoon…… maakt zoveel kapot!!!

Maandag 9 november verzorgen een ergotherapeute en een fysiotherapeut van Adelante, locatie Maastricht UMC+, drie keer een workshop over de effecten van corona op mensen. Ze werken aan de revalidatie van coronapatiënten en weten als geen ander welke weg deze mensen te gaan hebben! Ze gaan o.a. in op de vraag hoe zinvol mondkapjes zijn, maar laten onze leerlingen ook een beetje ervaren wat het is te weinig longinhoud te hebben. Daarnaast praten ze over Corona en de risico’s voor jongeren.Ze nemen twee ex-covidpatiënten mee die bij hen aan het revalideren zijn: een 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit Maastricht die op de IC heeft gelegen en die nu voor een loodzware revalidatieperiode staat. Daarnaast komt Maurits van 27 aan het woord. Zij vertellen hun ervaringen met Covid, de IC en de revalidatie.

Van beiden is een televisierapportage te zien:

https://www.1limburg.nl/maurits-27-maanden-na-corona-permanente-longkramp?utm_source=facebook_1limburg&utm_medium=social_media&utm_campaign=facebook_clicks&utm_content=maurits-27-maanden-na-corona-permanente-longkramp

https://www.npostart.nl/we-houden-vol/20-10-2020/VPWON_1324874

 

 

Recente berichten

Grand (her)opening Holz.

Grand (her)opening Holz.

GRAND (HER)OPENING HOLZ. De scholen mochten weer open en meer leerlingen mochten weer naar school, deelde de overheid ons mede. Maanden lang hebben onze eerste, tweede en derdejaars onderwijs...

Lees meer
Goethe examens!

Goethe examens!

Het Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 is een examen Duits voor volwassenen en jeugdigen. Het bevestigt dat kandidaten elementaire kennis hebben verworven en komt overeen met het eerste (A1) van...

Lees meer