Goethe examens!

Het Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 is een examen Duits voor volwassenen en jeugdigen. Het bevestigt dat kandidaten elementaire kennis hebben verworven en komt overeen met het eerste (A1) van de zes competentieniveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK).

ALS DE LEERLING VOOR DIT EXAMEN SLAAGT, KAN HIJ/ZIJ …

  • zich op een eenvoudige wijze verstaanbaar maken, aangenomen dat uw gesprekspartner langzaam en duidelijk praat
  • bekende, alledaagse en vaak gebruikte uitdrukkingen en eenvoudige zinnen begrijpen en gebruiken (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, werk, plaatselijke omgeving).
  • zichzelf en anderen voorstellen en anderen vragen stellen over zichzelf, bijvoorbeeld waar ze wonen, wie ze kennen of welke dingen ze hebben.

Aangezien het Goethe examen voorrang heeft boven andere lessen of toetsen is het belangrijk om ongeacht de les die in het rooster staat naar het Goethe examen te komen. Dit geldt zowel voor maandag als dinsdag.

Voor alle leerlingen die Goethe examen doen zal het mondelinge examen op maandag 8 februari plaatsvinden. Het betreft 76 leerlingen die het A 1 examen zullen doen. De leerlingen kunnen zich hiermee onderscheiden op de arbeidsmarkt, zeker in deze regio. Een mooi certificaat voor hun portfolio! Het schema van het mondeling heeft u ontvangen per post. De leerlingen dienen een kwartier voor aanvang van hun examen aanwezig te zijn in lokaal 153/154.

Dinsdag 9 februari zullen de A 1 kandidaten getest worden in luisteren, lezen en schrijven om 9.00u in de aula. De schriftelijke examens :2′:llllen ongeveer twee uur duren. De rest van de dag volgen de leerlingen het normale lesrooster.

Wij wensen alle kandidaten veel succes!

Mevrouw Humblet

jjim.humblet@bcpl.nl

Recente berichten

Stage Leerjaar 4

Stage Leerjaar 4

Van maandag 15 t/m vrijdag 26 november lopen alle 4e jaars leerlingen hun snuffelstage. Wij wensen jullie dan ook veel succes en een geweldige ervaring. Tevens bedanken wij onze stagebedrijven voor...

Lees meer

Nieuwsbrief leerjaar 3 & 4 September

Klik op de link om de nieuwsbrief September voor leerjaar 3 en 4[pdf-embedder url="https://holz.bcpl.nl/wp-content/uploads/2021/09/20210902-Nieuwsbrief-1-bobo.pdf" title="20210902 Nieuwsbrief 1...

Lees meer