Geachte ouders/verzorgers,

Laptop, tablet, IPhone, IPad, Nickelodeon, whatsappen, sms’en, MTV, bloggen & vloggen, herkent u dit allemaal? Ze hebben allemaal te maken met lezen. Of het nu gaat om het lezen van de ondertiteling op tv of berichten via de computer/telefoon, steeds wordt verwacht dat de tekst wordt gelezen. En begrepen!

Deze week start het bibliotheekproject voor klas H11. Het gaat hier om een samenwerkingsproject tussen onze school en de bibliotheek van Kerkrade.
Vijf weken lang gaan de leerlingen in de bibliotheek en op school tal van activiteiten volgen die te maken hebben met lezen. Doel van dit project is de leesvaardigheid te bevorderen zodat de leerlingen straks succesvol de middelbare school met een diploma kunnen afsluiten.
De leerlingen gaan in de bibliotheek zowel gezamenlijk als individueel lezen, er komt een gastspreker en er wordt gepraat over lezen, het nut daarvan etcetera. Het project zal met een certificaat worden afgesloten.
Praktisch betekent dit dat de leerlingen drie donderdagen het 3e en 4e uur in de bibliotheek van Kerkrade zullen zijn: 17+31 januari en 7 februari. Zij lopen onder begeleiding van de docent vanuit school naar de bibliotheek, een afstand van ongeveer 10 minuten.
Ik hoop u zo voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,

Dhr. A. van den Broek Projectmedewerker Bibliotheek Beroepscollege Holz, Kerkrade

Direct naar