Global Exploration: Beroeps College Parkstad Limburg en Charlemagne College Eijkhagen gaan samen op reis.

BCPL en Eijkhagen hebben de handen ineengeslagen en gaan dit jaar samen op reis naar Zuid-Afrika. Ze doen dit onder de vlag van Global Exploration. Het doel van dit project is om Nederlandse jongeren in contact te brengen met andere culturen. Door samen te praten, werken en spelen met kinderen uit de Zuid Afrikaanse cultuur een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Om deze wereldburgerstage van drie weken te kunnen doen moeten de leerlingen activiteiten ondernemen om sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Zo hebben de leerlingen van BCPL de catering verzorgt tijdens het euregionaal tafelvoetbaltoernooi op de locatie Holz. Uiteraard hebben ze ook tal van andere activiteiten ondernomen enkele voorbeelden: wafels bakken, sponsordiner, auto’s wassen en er is zelfs een compleets verzorgde tapas avond georganiseerd in Zuid Afrikaanse stijl.

Na het vertrek op 1 juli aanstaande gaan de leerlingen zich drie weken onderdompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur. Gelukkig zijn ze goed voorbereid door de verschillende masterclasses die door de leerlingen zelf voorbereid en gegeven zijn. Het zal een leerzame, vermoeiende, spannende en bovenal indrukwekkende reis worden!

Tatta en totsiens

 

Direct naar