Aanstaande donderdag krijgt uw kind Sollicitatietraining op school. Tijdens de training leren leerlingen hoe ze zich presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Dit kan hen helpen bij het vinden van een stage of bijbaan.

Professionals uit het bedrijfsleven leren de jongeren in circa 75 minuten de kneepjes van het solliciteren. De leerlingen schreven al eerder een brief en cv tijdens de les Nederlands. Ongeveer vijf leerlingen krijgen de kans om tijdens de training een sollicitatiegesprek te oefenen aan de hand van hun brief en cv. Tijdens het rollenspel komen zowel sociale vaardigheden als motivatie aan bod. U kunt hierbij denken aan: aankijken, hand geven en vertellen waarom ze geschikt zijn voor een stage of bijbaan. De andere leerlingen hebben ook een rol: zij letten tijdens de gesprekken op bijvoorbeeld de spraak of houding van de ‘kandidaat’.

Hoe kunt u een bijdrage leveren? Het is belangrijk dat jongeren de kans krijgen om te leren solliciteren en daar over na te denken. Als ouder kunt u helpen door na afloop van de Sollicitatietraining hier vragen over te stellen, bijvoorbeeld:  Hoe was de Sollicitatietraining?  Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt? Sollicitatietraining wordt georganiseerd door JINC. Samen met scholen en bedrijven bereidt JINC jongeren voor op de arbeidsmarkt. Meer weten over JINC en over hoe u kunt bijdragen? Kijk op www.jinc.nl.

Direct naar