Van maandag 7 t/m vrijdag 11 oktober ontvingen wij voor het tiende jaar op rij 10 leerlingen en twee begeleiders van de Gesamtschule uit Niederkassel.

Op maandag verliep de reis met bus, metro en trein geheel volgens plan. Het gezelschap maakte kennis met de stad Heerlen. De leerlingen waren zeer onder de indruk van o.a. het Maankwartier en de mooie muurschilderingen.  Ze namen hun intrek in het Natuurvriendenhuis  Eikhold op de Valkenburgerweg.

Op dinsdag 8 oktober werden onze gasten buitengewoon hartelijk ontvangen op het Vistacollege. Na de ontvangst en meerder praktijklessen werden ze rondgeleid door het gebouw.

Op woensdag 9 oktober hebben de gasten de trein naar Maastricht genomen waar een uitgebreide rondleiding heeft plaatsgevonden. Zeer enthousiast waren de bezoekers over “The Student Hotel” in de voormalige Sphinx-fabriek in het historische Eiffelgebouw. Ze bezochten het dakterras en genoten van het prachtige uitzicht over Maastricht en omgeving.

Op donderdag ging de reis naar de Holz in Kerkrade. Na de ontvangst en rondleiding volgden de leerlingen in groepjes de lessen. De dag in Kerkrade werd afgesloten met een heerlijk stuk Limburgse vlaai waarbij de verbinding tussen de Duitse en Nederlandse leerlingen duidelijk merkbaar was.

Moe maar voldaan werd op vrijdag de terugreis naar Niederkassel gestart waar iedereen weer veilig is teruggekeerd. Deze uitwisseling was een jubileumeditie! Ondanks het regenachtige weer  een mooie week om met veel plezier aan terug te denken.

Direct naar