Van maandag 8 t/m donderdag 11 april ontvingen wij voor het negende jaar op rij 10 leerlingen en twee begeleiders van de Gesamtschule uit Niederkassel.
Op maandag verliep de reis met bus, metro en trein niet geheel volgens plan waardoor het gezelschap pas laat in de middag arriveerde in het Natuurvriendenhuis Eikhold op de Valkenburgerweg.
Op dinsdag 9 april werden onze gasten buitengewoon hartelijk ontvangen op de PPL. Na de ontvangst en meerder praktijklessen werden ze rondgeleid door het gebouw door leerlingen van de praktijkschool. Tenslotte konden de gasten aanschuiven bij een heerlijke lunch waarna ze het House of Colors en het Maankwartier bezochten.
Op woensdag 10 april ging de reis naar de Holz in Kerkrade. Na een welkomstgesprek door dhr.Riedl en de heer Janssen volgden de leerlingen in groepjes de lessen. Hierna volgde een bezichtiging van het prachtige Rolduc waarna de dag in Kerkrade werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.
Op donderdag 11 april hebben de gasten de trein naar Maastricht genomen waar een uitgebreide rondleiding heeft plaats gevonden. Het meest enthousiast waren de bezoekers over de mooie stadsmuren, de Maas, de Bisschopsmolen en de prachtige boekhandel in de Dominicanenkerk. Moe maar voldaan werd vervolgens de terugreis naar Niederkassel gestart waar iedereen weer veilig is teruggekeerd. Deze uitwisseling heeft er beslist toe bijgedragen dat we meer begrip voor elkaar hebben gekregen!

Direct naar